LA SALAÓ DE PEIX A EMPÚRIES I A L'ESCALA. DEL GÀRUM A L'ANXOVA


L’Escala ha conservat al llarg dels segles una tradició que l’ha fet coneguda arreu: la salaó d’anxoves. Des de la factoria de salaons de peix de la Neàpolis d’Empúries (s. I dC), fins a les modernes fàbriques d’anxova, aquest coneixement mil·lenari s’ha anat perpetuant al llarg del temps fins a arribar als nostres dies on l’anxova és un dels elements que defineixen la identitat de l’Escala com a poble, a més de formar part dels plats de la cuina més avançada. L’exposició proposa, a través d’imatges, receptes antigues, textos i diversos objectes, un recorregut per la història de la salaó de peix, des dels seus orígens fenicis, passant per l’herència romana amb l’elaboració del garum, fins arribar al segle XVI amb la implantació de la pesca amb els sardinals a la mar d’Empúries, la construcció de les barraques de pescadors i els primers salins a l’entorn de la platja de l’antic port de l’Escala. En l’actualitat set fàbriques de salaó a l’Escala segueixen elaborant
aquest producte amb el mateix mètode que els seus avantpassats.


Inauguració: Divendres, 4 de juliol a les 8 del vespre
Lloc: Museu de l'Anxova i de la Sal