XVII FESTA DE LA SAL 2014

La Generalitat inicia els tràmits per a incloure la Festa de la Sal en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya valorant l'esforç en la recuperació i la difusió del patrimoni, així com la implicació de la gent del poble i l'arrelament que va adquirint. 


 La Festa de la Sal inclou la mostra d'oficis mariners, l'arribada dels vaixells de la sal, el Pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona i la barca de mitjana Rafael de Palamós, l'intercanvi de danses tradicionals i la ballada de danses ancestrals de l'Escala (ball de Nyacres, el ball del Drac i la Farandola), la trobada de Cançons Vora Mar intercalant cantades de cançons tradicionals amb actuacions espontànies... i molt més.

 Tot el dia, a les tavernes de la platja es faran tastets de plats mariners: pa amb tomata i anxoves, sardines a la brasa, sípia amb mandonguilles, sípia amb pèsols, sardines escabetxades i fideuà. També es fan sortides amb el vaixell de vela llatina Rafael, per reviure l'experiència de la navegació tradicional a vela, des del port de l'Escala fins a la cova de la Sal.
















Enguany, la cantant Marina Rossell recitarà el poema La Festa de la Sal de la desapareguda poetessa Maria Mercè Marçal. L'intercanvi de danses es fa amb el grup Tiocanie Folklore del País de Gex, Bresse (França).

Programa XVII Festa de la Sal 2014