Inauguració Peix al cove!

El divendres, 21 de febrer, hem inaugurat l'exposició d'escultures Peix al cove!! d'Emili Armengol. Si voleu endinsar-vos en una visita al fons de mar per conèixer diferents peixos, només cal que visiteu el museu fins el proper 29 de març. Us hi esperem!!


Sempre, des de molt petit, he estat vinculat a la mar i fascinat per la varietat de les seves riqueses; amb el meu pare, armador d’una petita barca de llista 3ª, sortíem cada matí a calar:
Xarxes, tresmalls, palangres, nanses... i també al capvespre anàvem al calamar amb poteres, quan s’esqueia armàvem volantins per als serrans , raons i donzelles... i per que no!!  La fluixa o el curricàn:  per a bonítols, sírvies i algun peix de sort que en deia el meu pare
Aquesta col·lecció de peixos pretén retre homenatge a tots aquells pescadors artesanals que vaig conèixer i també per als que ara encara estan lluitant per a sobreviure d’una mar cada dia mes eixuta de peix a causa de la sobreexplotació i per les tècniques extractives actuals.
Part d’aquesta exposició que ha estat exposada a d’altres Museus sota el titol “On the rocks” que fa referència a les pedres, o rocs, que recullo de les lleres dels rius o vora de la mar,  son el suport  necessari per a que les meves escultures de bronze, ferro, acer inoxidable  o alumini: els peixos, estiguin “nedant”                                
Emili Armengol, desembre 2013