Inauguració exposició de la col·lecció de Malacologia Matilde Espinosa

El proper dissabte, 9 de novembre a les 12 de migdia, s’inaugurarà al Centre d’Interpretació del Peix-MARAM, situat al Port de l’Escala, una mostra d’uns 300 exemplars de cargoles i petxines, de l’extensa col•lecció de malacologia Matilde Espinosa. La col•lecció complerta consta de 7.130 individus de més de 4.000 espècies diferents d’arreu del món, cosa que la converteix en una de les col•leccions de malacologia més importants d’Europa.

La malacologia és la ciència dedicada a l’estudi dels mol•luscs. En l’exposició s’explicarà l’ús que han fet els humans d’aquests animals, ja des de temps immemorials, en àmbits com l’alimentació, l’art i l’ornamentació, i en la vida quotidiana. A més, s’exposarà una selecció de les conquilles més comunes al mar Mediterrani com són les nacres, els corns marins, els dàtils de mar o el cargol punxenc.

L'acte d'inauguració anirà a càrrec d'Estanislau Puig, alcalde de l'Escala i de Lluís Sureda, president de la Confraria de Pescadors. Seguidament, el biòleg Sergi Corral oferirà una visita guiada a l'exposició.
Us hi esperem a tots!